En riktig pepperbiff har vi hatt lyst å lage hjemme. Så her i helga fant vi ut at nå skulle det være! Så over til slakteren, og få skjært opp 2 fine medaljonger av engelsk bøf; og så var vi igang!
Resultatet skal der ihvertfall ikke klages på:p
For en god middag til to trenger du:
Start med å sette potetene over.
Potetene valgte vi denne gangen å gjøre forholdsvis "plain", da det var kjøttet der var i sentrum.
Vi brukte;
ca 500 gram poteter
Salt
Pepper
Olje
Del potetene opp i mindre biter, ha dem oppi en plastikpose med litt olje, salt og pepper, og ryst godt.
Stekes ved 200 grader i ca 45 minutter.
Pepperbiffene;
Start med å lage pepper"smøringen". Bland sammen
2 ts madagaskarpepper
1,5 ts digonsennep.
Ha i 3 ss smør i en stekepande, og stek dem til ønsket tilstand. Toppen vil nok falle av litt etterhvert, men gjør ikke så mye. Det kommer masser av smak til kjøttet likevel.
Når kjøttet er stekt, legger du det til side, og lar det trekke en 10-15 minutters tid imens du lager resten.
Nå er det viktig at du ikke har gjort noe med stekepanda utover å ta kjøttet opp av den. Ha oppi
3 dl rødvin
1 dl fløte
1 ts oksebuljong
Kok det hele opp, og så er det klart!
Det ble serveret med smørdampede gulrøtter og bønner, og et godt glass vin!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar