søndag den 8. juli 2012

Jordbærkoldskål


Som nevnt tidligere, er koldskål en typisk, dansk kald suppe der blir spist om sommeren som et lite mellommåltid eller til dessert.
Etter å ha lest om matbloggsentralen sin jordbærutfordring igår, var der ikke tvil om hva smak vi skulle ha på den idag! Jordbær!

Dette ble en god og frisk koldskål, akkurat tilpass syrlig til at den ikke ble for mektig, men likevel søt og god nok til at den kunne spises som den var! Det er en meget glad meg over at det er litt rester igjen til imorgen!

Uansett, for 4-6 porsjoner, alt etter hvor mye dere spiser, trenger du;
Jordbærpurè
4 eggeplommer
1 vaniljestang, frøene
1 liter Lett Skummet Kulturmelk eller kjernemelk
50 gram sukker
Saften av 1/2 sitron

Det du aller først går igang med å lage, er jordbærpurèen, som smaksetter selve koldskålen til jordbær.

For jordbærpurè trenger du;
250 gram jordbær, de kan godt være frosne om det er det du har
2 ss sukker


Ha jordbær og sukker oppi en beholder, og blend dem fint med en stavmikser. Ha oppi en litt mindre beholder, og sett til sides, før du går i gang med resten. Om du bruker frosne bær, la dem lige få ligge på kjøkkenbenken og tine litt i ca 30 minutter før du moser dem sammen, og hell eventuell "tinevæsken" fra om det er noe.


Så er det igang med koldskålen


Ha sukker, eggeplommer og frøene fra vaniljestangen oppi en dyb tallerken, og pisk det til sukkeret er oppløst.


Når sukkeret og eggene er ferdigpisket, rører du inn koldskålen imens du pisker godt med en håndvisp.
Rør således jordbærpurèen og sitronsaft også.

Rør til du får rikelig med luftbobler som du ser på bildet, dekk i plastikk, og la den stå i kjøleskap ca 30 minutter til en time før du spiser den.


Server med jordbær og kammerjunkere, eller nyt den som den er!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...