lørdag den 14. september 2013

Svinekam med potetslat, bacon og mais


Så... Her i hus er de som oftest kjæresten der lager ribbenstek/svinekam - og det med god grunn;) Selv om jeg vet i teori hva jeg skal gjøre når jeg skal får svoren perfekt, lykkes jeg bare i omtrent halvparten av tilfellene;) Derfor er det bedre at en som faktisk vet hva han gjør, får det fikset.
Som du nok kan forstå ut av teksten, og kanskje bildet; gikk det ikke så godt denne gangen;) Da er det jo perfekt at nettop her hadde jeg planlagt bacon som tilbehør, så det fikk heldigvis "erstattet" svoren. Ikke lige godt, men nesten. Kombinert med deilig og søt mais og en fantastisk spø potetsalat, ble det ihvertfall godkjent her i hus!


For middag for 4 trenger du:

1 liten svinekam, runst 750 gram
Salt
Pepper
Vann
Løk

750 g kokte poteter, avkjølet
1 dl creme fraiche
2 ss mayonese
1 ss sennep
Salt
Pepper
Karry
1/4 squash - finhakket
Friske erter - pillet
1/3 paprika - finhakket

1 pakke bacon (140g)
2 mais

Start med å sette over potetene for å koke om det ikke allerede er gjort, så de får mest mulig tid til at kjøle ned. Har du derimot allerede ferdigkokte poteter, hopper du bare over denne;)

Ris svinekammen godt, og gni den inn i salt og pepper. Ha svinekammen opp i en ildfast form. Skjær et løk i båter, og fordel det opp i formen. Fyll på med vann opp til svoren, men ikke over den.
Stekes ved 180 grader i ca 1 time og 15 minutter, men du er nødt til å følge med på det.
Om svoren ikke er ferdig da, kan man godt sette på grillelementet i toppen for å "brenne den av" - men pass på. Det går VELDIG fort.

Bland  dressingen til potetsalaten godt sammen, men hold eventuelt tilbake litt med sennepen, og smak deg frem. Tilsett poteter i mindre biter. Topp potetsalaten med erter,squash og paprika, men la det ligge på toppen.

Skjær baconet opp i små biter, og stek det godt på en panne. La det "dryppe av" på et stykke kjøkkenrulle eller to.

Da vi ikke hadde friske mais i hus, brukte vi dem fra frost. De skal ha 10 minutter i lettsaltet, kokende vann når de kommer direkte fra fryseren.

Anrett det hele, og nyyt;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...