søndag den 29. september 2013

Wok med kål og svinekjøtt


 Dette er godt nok ikke de skarpeste bildene; men det begynner godt nok å bli vanskelig å få fine bilder når vi har sene middager;) For et stykke tid siden var vi på Food Festival - og i Danish Crown sitt kjøkken fikk vi laget en fantastisk wok!
Nå var vi ikke så smarte at vi faktisk fikk skrevet ned hva vi gjorde, så det ble litt improvisering underveis - men resultatet var ihvertfall vellykket!
Nå nevner jeg bare hva røtter vi brukte - du bruker så klart det du har der hjemme!


For middag for 3 trenger du:

300 g svinekjøtt i strimler eller tern - vi brukte en kotelett
Salt
Olje
1 eple
1/2 chili
1 dl eplejuice
1/2-1 dl eddik
Salt
Sukker
Persille - eller annen frisk urt
2 gulerøtter
1/4 blomkål
1/4 brokkoli
1/4 glaskål
Litt grønnkål
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 håndfull sesamkjerner

Start med å skjære det hele opp i mindre biter. Gulerøtter, blomkål, brokkoli og glaskål i mindre biter, grønnkål og løk i litt større, og hvitløk finhakkes.
Skjær kjøttet i terninger eller strimler, og dryss litt salt over det.
Skjær eplet i små terninger, del persillen opp i mindre biter, og finhakk chilien.

Ha eple, chili og persille opp i dyp tallerken, og hell eplejuice og eddik over. Smak deg frem med salt og sukker.

Ha olje opp i en dyp panne/wok og stek kjøttet. Ta kjøttet til sides, og ha eventuelt litt mer olje oppi.
Ha så grønnsakene oppi. Husk at de skal stekes så de fremdeles er sprø - rundt 5 minutt var perfekt her.
Vend kjøttet i helt til sist.

Ha litt olje i en liten panne, og rist sesamkjernene hurtig om ønsket - eller spis dem som den er.

Serveres med epleblandingen på toppen, og topp det hele av med sesamkjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...