søndag den 8. september 2013

Karry-torsk med fritter, grønt og chilidip!


Sitter her og er fremdeles virkelig mett etter jeg kom hjem fra Food Festival for nesten 4 timer siden - tror jeg kan trygt si at jeg ikke skal spise mer i dag! Mer om festivalen i seg selv kommer dog en annen gang!

Uansett - hverdan er jo rett rundt hjørnet (hvor ble helgen av??) - og der skal man jo også ha litt å spise! Og i den forbindeles vil jeg påstå at dette her er en super, lett, kjøleskapsryddende og forholdsvis fort mat. Om du har en god ovn. Ellers tar det litt mer tid, men så kan du jo gjøre noe annet mens du venter;)


For middag for 2 ternger du:

3-4 store poteter
Olje
Salt
Pepper
1 gulerot
1 rødløk

1/2 paprika
1/5 blomkålhode

2 ss creme fraiche
1/2 ss sursøt chilisaus

2 torskefileter
1-2 ss mel
Salt
Pepper
Karry
Smør/olje til steking


Start med å stille ovnen på 200 grader, og få så igang med grønnsakene. Skrell eller skrubb potetene, og skjær dem i skiver. Skrell guleroten, og kutt den opp i stenger. Pill løket, og del den i båter. Fordel det hele utover en bakepapirkledd langpanne. Dryss olje over, og topp med salt og pepper. Stekes i omtrent 30-40 minutter, til det hele er mørt.

Rør dippen hurtig sammen, så den kan få lov til å trekke på kjøl. Det er rett og slett bare den letteste og beste dippen nå for tiden!

Del resten av det grønne i større, munrette biter, og server det i en skål ved siden av det hele.

Bland karry, salt, pepper og mel godt sammen, og dypp fiskefiletene tørre. Skjær dem eventuelt over i to hvis de er for store. Vend fiskefiltene i melblandingen, og legg dem til sides.
Ha smør/olje på en panne, og ha torsken opp i pannen når den er varm. Stekes et par minutter på hver side, alt etter hvor tykk fileten er. Husk å ikke pille for mye på den underveis;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...