Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 18. september 2013
Pizzaboller med skinke, ananas og 2 forskjellige ost
Etter at jeg har startet i skole, skal der tenkes litt mer på matpakkerne - jeg er nemlig en liten smule kresen! Det er mikro til rådighet på skolen, og kokende vann. Men det er også omtrent det.
Ved hjelp av et par coolers, kan jeg holde maten ned på en noenlunde temperatur, så det hjelper dog noe. Maten skal likevel være spennende nok til at jeg gidder å spise den!
Da er disse pizzabollene et godt bud!
For 12 pizzaboller trenger du:
2,5 dl melk
1 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
1/2 pk gjær
50 g smør
1 liten boks ananas på boks - drenet
125 g skinke - i strimler
1/2 porsjon pizzasaus
125 g frisk mozzarella
75 g revet ost
Start med å lage deigen. Ha alle ingrdiensene untatt smørret opp i en bakebolle, og la maskinen elte deigen god og jevn. Tilsett så smørret i små tern, og elt deigen videre i omtrent 10 minutter.
La deigen så heve i rundt en time.
Lag tomatsausen i mellomtiden.
Forme deigen ut til 12 like store boller, og la dem etterheve i rundt 30 minutter.
Ha tomatsausen oppå, og topp med ananas og skinke. Skjær mozzarellaen i skiver, og fordel det ut på pizzaene. Topp med revet ost.
Stek pizzabollene ved 220 grader i ca 15 minutter, kanskje litt mindre. De er ferdige når bunden er gylden, og osten er flott og sprø.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar