Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 1. oktober 2012
Potetpizza med bacon, persille og pepper
Siste potetpizza (for nå ihvertfall, fordi dette var godt), og helt klart kjærestens favoritt! De tabasco dråpene den fikk over seg til sist, gjorde utslaget! Men så er også han litt mere glad i sterk mat (på den måte?) enn det jeg er!
Du trenger:
Pizzabund
Mozzerealla ost
Rødløk
Bacon
Potet
Persille, frisk
Olje
Grovt/nykvernet pepper
(salt)
Start med å lage pizzabunden, og når den nærmer seg slutten av hevetiden, gjør du klar baconet.
Om baconet kommer ferdig i terninger, steker du det bare med en gang, men kommer det i skiver slik mitt gjorde, tar du og skjærer det opp i strimler. Stek det til du syntes selv det er ferdig (vi liker det godt stekt her i hus) og la det dryppe av på et stykke kjøkkenrulle imens du gjør istand resten.
Spar gjerne på baconfettet!
Rull/kjevle/trykk deigen flatt ut på et stykke bakepapir, og fordel frisk mozzarella som du river lett ut over det bunden.
Ha baconet over, og topp med litt tynne skiver potet.
Springle litt olje over potetene, kverne godt med nykvernet pepper over, og topp med frisk, hakket persille!
Ha eventuelt litt salt over på potetene også, da baconet ikke gir all verdens med saltsmak!
Stekes i ovnen på en varm stekeplate ved 230 grader i 7-9 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprø. Det vil også renne litt fett utover her;)
Nytes som den er, eller som kjæresten gjorde; med tabasco på!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar