Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 15. oktober 2012
Kylling surret i bacon med fløteost
Her i helga holt kjæresten fødselsdag, og som seg hør og bør ble det feiret med litt familie på besøk!
Matvalget falt på noe der kunne passe seg selv i ovnen mens der skulle snakkes, og ikke krevde de store ekstra mengder arbeid da det var ti mennesker der skulle spise seg godt og mette.
For 4 trenger du:
2-4 kyllingfileter, alt etter størrelse og appetitt
5 ss hvitløkfløte ost eller annen kremost
Løk
2-3 pk bacon
Tannstikkere
Start med å flekke kyllingfileten opp, så du får en stor og fin overflate.
Legg litt frisk løk (som er kuttet i strimler) midt i fileten.
Fordel kremosten over løken; og start å rulle kyllingfileten stramt sammen. Rull det hele godt inn i bacon, og fest det me en tannstikk eller to så de ikke faller fra hverandre.
Brun rullene av i en stekepande med litt olje i bunden for å få litt mere sprødt bacon, og stek dem så ved 200 grader i ca 20 minutter i ovnen. Sjekk med et steketermometer, eller del den i to om du er i tvil om det er ferdig.
Vi serverte dette med ovnsbakte poteter (olje, salt, pepper, evt andre krydderier samt poteter i en pose, riste godt, fordele det utover en bakepapirkledd langpanne og stekes i 45 minutter ved 200 grader), sjampingongsaus og en grønn salat
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar