Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 14. oktober 2012
En riktig grønn salat
Kjæresten feiret fødselsdag igår, og en av tingene han ønsket seg og spise, var en grønn salat. Jeg bestemte meg for å ta han virkelig på ordet; og lage en riktig grønn salat, og her er så resultatet.
Jeg hadde i (og dette var salat nok til 10):
1 brokkoli
100 g feldsalat
100 g ruccola
3 vårløk
125 g sugarsnaps
1 grønn paprika
1/2 agurk
Det hele ble skyllet og kuttet opp i munnstore biter; vårløken litt mindre da det også var folk der ikke er for glad i løk som skulle spise. Det hele ble blandet sammen med en enkel dressing bestående av
Olje
Vineddike
Salt
Pepper
Sukker
Som ble rørt godt sammen, og smakt til til det fikk en god og rund smak.
Når det hele er kommet opp i samme bolle, brukte jeg hendene for å blande det ekstra godt sammen, og satt lokk på det. Inn i kjøleskapet med det, og la det stå der inne en 20-30 minutters tid for å la smakene sette seg, imens du spiser forretten ferdig.
Kan brukes som tilbehør til de fleste middagsretter, eller nytes som den er.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar