søndag den 30. september 2012

Potetpizza med bacon og urteolje


Nok en potetpizza! Det har vært riktig morsomt å leke seg frem med dette, og nye måter å kombinere smaker det. Det er litt vanskelig å la vær med å gå "all in" når man først er i gang, men men! Godt smakte det også!

Denne ble en litt mere klassisk pizza i smaken, men litt mere fyll enn bare poteter og ost, men det er ikke nødvendigvis en negativ ting!

Du trenger:
Pizzabund
Bacon i tern
God olivenolje
Rødløk
Hvitløk
Basilikum
Mozzarellaost
Poteter
Salt


Start med å sette pizzabunden over. Når den er ferdig, eller nesten ferdig, kan du gå igang med resten.

Skjær baconet opp i skiver om du ikke har ferdigkuttet bacon i terninger. Stek det til det er godt og sprøtt (eller sånn du best kan li' det) og legg det over på et stykke kjøkkenrulle. Hell baconfettet til sides!

Hakk rødløken fint, og press hvitløken. Hakk basilikumen, og ha det hele oppi litt olje til du får en god og tykk masse. Smak til med litt salt.
Trykk/kjevle pizzabunden flat, gjerne trykke ltit ektra for å få den tynn og god.

Skjær potetene opp i tynne tynne skiver, og fordel dem, i ett lag, over pizzabunden. Topp med oljeblandigen. Du vil ha det dekket, men ikke mye mere heller, så blir det bare ulækkert.

Fordel så bacon over potetene, og topp så med fine biter av frisk mozzarella.

Stekes på en varm plate ved 230 grader nederst i ovnen, til osten er smeltet og bunden er sprø, det vil si 7-9 minutter.

Server med litt frisk ruccola ved siden av, og nyt maten!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...