torsdag den 4. oktober 2012

Friterte potetkuler med ost og wasabidip


I forbindele med Matbloggsentralen sin potetutfordring, har jeg denne uken riktig leket meg frem med poteter; som du blant annet kan se her! Dette er en litt mere klassisk rett, men likevel en liten smule vri på! Jeg valgte å lage dem forholds nøytrale da de skulle brukes som tilbehør til middag; men det er kun fantasien der setter grenser for hva du kan putte i dem!

For tilbehør til middag for 3-4 personer trenger du:
750 g kokte poteter
80 g mozzarella
80 g cheddar
1 egg
1/2 rødløk
Salt
Pepper
Raps, gjerne panko

Wasabidip:
Wasabipasta
Cremefraich
Evt lit sitronsaft


Start med å mose potetene godt sammen med en potetmoser, gaffel, eller hva du nå har liggende.


Riv cheddaren og hakk opp mozzzrellaen. Hakk løket, ha egget oppi, og smak til med salt og pepper. Tør du ikke smake på rått egg, så smak det til før du putter det oppi!
Sett det hele inn i kjøleskapet igjen i ca 1 times tid.

Sett oljen over til å koke opp, og ta potetblandingen ut av kjøleskapet.
Forme små baller ut av det, ikke større en golfkuler, gjerne litt mindre!







Blande salt, pepper og pankorasp sammen, og trill potetkulene hurtig over det så de får et tynt lag rasp over seg.
Legg dem opp i den varme oljen (sjekk med en trepinne, bruser det rundt den er den ferdig) og stek til de har fått en god og gylden farge. Snu dem litt underveis om de ikke er helt dekket.


Rør hurtig wasabikremen sammen; smak deg til i styrke!

Serveres som det er, eller som del av et måltid!




1 kommentar:

  1. Uhhh, hvor lyder de lækre, dem er jeg meget fristet til at lave :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...