Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 19. oktober 2012
Eplegrøt
Eplegrøt, eplesyltetøy, eplemos.. Det går under mange navn; men fremgangsmåten er sånnsett den samme! Eple, vann, sukker og smakstilsetter som man føler for det..
Tror vi endte opp med å lage... 5-6 kg, om ikke mer her i hus, men vi er ikke redde for at det ikke skal bli spist opp. Det smaker jo fantastisk som det er i seg selv, med litt fløte, melk, på brødet eller som fyll i kaker. Masser av muligheter!
Forholdene for min grøt ble sådan her:
1500 g epler, renset og skrelt (lag saft av restene!)
1 vaniljestang, kun frøene (restene kan du bruke til for eksempel vaniljesukker)
1,5 dl vann
300 g sukker
1/2 lime, saften
Evt syltemiddel
Start med å skrelle og rense eplene, og ha det hele oppi gryten. Tilsett resten av ingrediensene (minus syltemiddel), og kok på svak varme under omrøring. Når det hele er kokt "i stykker", og blitt til en god og tykk masse, så er det ferdig!
Avkjøles, og ha i fryseposer for nedfrysning. Om du velger å bruke glass i stedet, tilsetter du litt syltemiddel etter anvisning på posen/glasset med syltemiddel.
Husk å skrive på posen hva tingene er og når det er laget, ingenting er mere kjedelig enn å finne en pose eller to i fryseren man ikke vet hva er, eller hvor gammelt det er!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar