Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 20. oktober 2012
Tilslørte bondepiker, eller gammeldags æblekage om du vil
Klassisk, så klassisk, men fremdeles så godt! Dette er den aller mest effektive måten å få brukt opp eplegrøt, ihvertfall her i hus! Det var dette kjæresten ville servere på sin fødselsdag; og sidenhen har vi bare spist masser av rester! Kjøleskapet er dog tømt nå, så det går når ihvertfall en uke eller to før vi begynner å ta hull på fryseren! Så er det godt man har en stor fryser;)
Dette er den helt basic variant, men det er nå sånn vi spiser den her i hus:
Du trenger; i ønskede mengder/forhold
Kremfløte (eller pisket krem rest)
Eplegrøt
Æblekagerasp (det er bare almindelig rask brunet i smør og sukker)
Jeg vet mange bruker makronrasp, men det er altså en liten tand for søtt for meg!
Start med å piske kremen; og når den er ferdig, er det bare å smale det:
Jeg brukte følgende (da det car det som kunne komme i glasset) 2 ss grøt; 1 ss krem; liten mengde rasp, og gjentok det til glasset var fullt.
Jeg kan best li' raspen når den faktisk knaser litt, så den ble spist forholdsvis hurtig etter den blir laget..
Og du... det metter altså mer enn du skulle tro;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar