Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 24. oktober 2012
Mammas hjemmebakte brød
Dette er det brødet jeg er vokst opp med hjemme, når det ikke sto på kjøpebrød. Godt er det også;) Da jeg fikk besøk her tidligere denne uken, hadde mamma med seg et halvt brød, som selvsagt skulle nytes! Her ble det først spist som tilbehør til en god suppe; og deretter med gode, hjemmerørte jordbær og en god ost!
Mange muligheter;)
Denne oppskriften er nok til 3 store brødformer, som akkurat får plass på en bakeplate; og smaker, som alle andre brød, best nybakt! Gjør som oss, som ikke spiser så mye brød, del dem i to og frys dem ned; ta dem opp på kvelden, og du vil ha ferskt brød om morgenen! Mums...
Du trenger:
10 dl grovt mel (du tar det du har derhjemme... bruker ofte sammalt her)
5 dl blandet frø (linfrø, sesam, havegryn etc)
20 dl hvetemel
100 g gjær
ca 10 dl lunka vann
Evt litt salt
Start med å smuldre opp gjæret i melet; (bland det ut i vannet om du heller foretreker det) og ha det hele opp i en bakebolle. Om du velger å ha litt salt i deigen; pass på at salt og gjær ikke møter hverandre!
Elt det hele godtgodt sammen, og hev det i minst en times tid, gjerne lengre. Når den har fått en god og luftig størrelse, elter du det hele godt sammen igjen, og fordeler det hele i 3 store, smurte former.
Etterhev i en 30-45 minutter, og stekes så ved 200*C i 45-60 minutter, til brødet kan klare en kakepinnetest!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar