onsdag den 24. oktober 2012

Mammas hjemmebakte brød


Dette er det brødet jeg er vokst opp med hjemme, når det ikke sto på kjøpebrød.  Godt er det også;) Da jeg fikk besøk her tidligere denne uken, hadde mamma med seg et halvt brød, som selvsagt skulle nytes! Her ble det først spist som tilbehør til en god suppe; og deretter med gode, hjemmerørte jordbær og en god ost!
Mange muligheter;)

Denne oppskriften er nok til 3 store brødformer, som akkurat får plass på en bakeplate; og smaker, som alle andre brød, best nybakt! Gjør som oss, som ikke spiser så mye brød, del dem i to og frys dem ned; ta dem opp på kvelden, og du vil ha ferskt brød om morgenen! Mums...

Du trenger:
10 dl grovt mel (du tar det du har derhjemme... bruker ofte sammalt her)
5 dl blandet frø (linfrø, sesam, havegryn etc)
20 dl hvetemel
100 g gjær
ca 10 dl lunka vann
Evt litt salt

Start med å smuldre opp gjæret i melet; (bland det ut i vannet om du heller foretreker det) og ha det hele opp i en bakebolle. Om du velger å ha litt salt i deigen; pass på at salt og gjær ikke møter hverandre!

Elt det hele godtgodt sammen, og hev det i minst en times tid, gjerne lengre. Når den har fått en god og luftig størrelse, elter du det hele godt sammen igjen, og fordeler det hele i 3 store, smurte former.
Etterhev i en 30-45 minutter, og stekes så ved 200*C i 45-60 minutter, til brødet kan klare en kakepinnetest!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...