onsdag den 17. oktober 2012

Eplerull med bresola - med en tvist


Eple spiser vi mye av her i hus, tror vi handler inn et par kilo i måneden. De siste ukene har vi dog fråtset i eple, da vi etter en liten skogtur endte opp med omtrent... 20 kilo med epler. Vi har ikke eget epletre her hos oss, men vi er så heldige at den offentlige skogen der vi bor, bugner av epler (og masser av andre godbiter... Plommer, mirabeller, pærer (dog ikke så mye i år) bjørnebær, bringbær og hasselnøtter har vi i det minste funnet masser av til nå). Det gir mulighet for masser av leking i kjøkkenet med god samvittighet!

Denne er en ganske overraskende smaksbombe når du lager den, men flere forskjellige smaker som spiller opp mot hverandre.


For forret til 4, apetizer til 8 trenger du:

1 eple, av den søte slags
8 skiver ferdigskåret bresaola
1 liten håndfull ruccola
Friskrevet parmesan
Litt balsamico, den beste du har
1/2 ss sitronsaft
Salt, gjerne maldon
Friskkvernet pepper (eller grovt om du ikke har friskkvernet)


Slik gjør du:
Start med å utstene eplet; og skrell det. Eller i omvendt rekkefølge. Gjør hva du selv syntes er lettest.
Del eplet opp i 8 like store båter, og ha det oppi en skål med sitronsaft, litt salt og litt pepper, og bland det hele godt sammen.
Legg en skive med bresola frem, og legg et par blader (skyllede) ruccola over på midten av pølsen. Legg så en båt eple over.
Fordel friskrevet parmesan over det hele, drypp litt balsamico over, og rull pølsen sammen. Den skulle være klissete nok til å fungere som lim.
Gjenta det samme med de andre 7 skivene, og del dem så over i to.
Server 4 biter som forret, eller 2 biter som apetizer til hver, eller legg det hele på et stort fat og la folk forsyne seg selv.

Rullene kan godt holde seg 4 timer på kjøl, så lenge de blir dekket til og opbevaret i kjøleskap frem til de skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...