Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 3. oktober 2012
Croque-madame
Croque-madame er nesten det samme som Croque-monsieur, men også kun nesten! Der er nemlig egg til! Croque-madame er et stykke grillet skinke- og ost sandwich; med et speilegg på toppen!
Det er originalt en oppskrift fra franske kafeer og barer, og spist som en hurtig lille snack! For å lage litt mere smak i den kan man godt bruke oster med litt mer smak, for eksempel emmentaler, men vi gikk for en klassisk mozzarella ost, da det var det vi hadde i kjøleskapet! Hadde vi hatt emmentaler ville jeg brukt dette, men dette er jo også en fin "dagen før der skal handles inn" middag, med et noe tomt kjøleskap.
For en enkel, lett middag (eller litt større lunsj!) for 3 trenger du:
6 skiver brød, helst litt lyst
6 skiver mozzarella
1-2 skiver skinke
3 egg
Start med å finne frem brødskivene, to og to.
Legg ost - skinke - ost i lag på tre av dem, og skjær gjerne opp skinken litt for å få litt mindre stykker.
Legg de halvdelene uten fyll oppå resten, og vips, så har du en sandwich klar!
Vi valgte å steke brødene i en stekepanne med en lille smule fetstoff i, men har man en grillpanne, ville jeg brukt dette i stedet.
De skal ikke ha altfor mye varme, for de blir lett litt kjedelige og brente om så!
Stek dem kun til osten er smeltet, og ta dem så av.
Stek et hurtig speilegg til hver, legg den på toppen av sandwichen, og kverne litt svart pepper helt til slutt! Server!
Vi spiste en liten grønn salat til dette for å lage en lille smule mere mat ut av det, men det ser du jo selv!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar