Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 27. oktober 2012
Porsjonspizza med bacon, persille og tabasco
Nok en fredag overstått, og nok en fredagspizza spist! Det ble gjort enkelt denne gangen, litt sånn; man tar hva man har! Men det skal ikke gå utover smaken:p
Du trenger:
Pizzabund, denne oppskriften er nok til 8 små pizzaer
Mozzarella ost
Rødløk
Bacon
Frisk persille
Olje
Tabasco
Start med å lage pizza bunden som du ellers ville laget den. Når den nesten er ferdighevet, skrur du på ovnen med en bakeplate inni, på 230 grader; og går igang med resten.
Om du bruker bacon som kommer ferdige i små klumper steker du dem bare med en gang, kommer de som mine gjorde, nemlig i skiver; tar du og skjærer dem hurtig opp i små biter.
Stekes til det er godt stekt, og legges så vekk på et bakepapir for å dryppe litt av imens du lager resten!
Pill og skjær løket opp i skiver; og finhakk persillen. Riv mozzarellaen grovt, og så er det bare å finne frem pizzabunden.
Om du laget min bund, er dette nok til ca 8 i denne størrelsen. Jeg valgte å lage 2 og 2 om gangen, for å kunne få en rotasjon i ovnen.
Skjær fra ca 1/4 av deigen, og del den så i to. Trykk deigen flat med gode og oljedekkete fingre, for eksempel en god olivenolje. Deigen skal skinne, men ikke flyte av olje.
Fordel løk, bacon, persille og osten godt utover pizzaen; og topp det hele med noen (eller mange) dråper tabasco, og det er det!
Stekes på den varme bakeplaten i ovnen (som skulle være god og varm nå!) i 7-9 minuter, til osten er smeltet og bunden er sprø.
Ha en fortsatt god lørdag!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar