Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 6. juni 2012
Riswok med svin og sprø grønnsaker
Dette er en av de middagene der bare dukker opp... Kikker i kjøleskap/fryser om morgenen, plukker ut noe som ser morsomt ut, og ser hva man får.
Dette ble en riktig god, frisk og ikke minst, sprø wok!
For tre trenger du:
1/2 løk
1 gulerot
2 vårløk
4 tynne asparges
300 gram ferdigkokt ris (vi har ofte litt av det i fryseren)
ca 75 gram sukkererter (1/2 pakke her)
1/2 paprika
ca 200 gram svinekjøtt, vi brukte koteletter
Karry
Salt
Pepper
Olje til steking
Start med å snitt løk og gulerøtter i mindre biter. Skjær det grønne vekk fra vårløken og legg det til sides, og snitt resten.
Paprika skjæres i terninger. Asparges skjæres opp i biter av ca 2 cm størrelse.
Brun svinekjøttet i litt olje, karry, salt og pepper. Når den er brunet lett (så den skal ha et par minutter mer litt senere), tas den ut av woken, og legges over på en tallerken.
Ha oppi gulrøttene, og når de har fått farge, tilsetter du løken.
Når løk har fått farge, tilsetter du kjøttet igjen, og steker videre i et par minutter.
Tilsett så ris, mer karry og steg videre i 2 minutter mer.
Så tilsetter du resten av grønnsaken, lar dem svitse i woken et minutt, og ferdig!
Klipp det grønne av vårløken over hver tallerken, og server
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar