torsdag den 21. juni 2012

Honningmarineret kyllingespyd med peanutbuttersauce



Her i helgen som var hadde vi planlagt at vi skulle grille litt; men masser av regnvær ødela liksom en god del for den planen... Så da ble det nødløsningen grillelementet i ovnen. Ikke like så godt, men det fungerte jo helt  ok! Dette er nok til 2-3 porsjoner.

Start med å lage marinaden til kyllingen; og ha kyllingen oppi. Den skal helst ligge å trekke minst 20 minutter på kjøl, gjerne lengre!
1 liten chili, vi brukte en frisk piri piri
2 fedd hvitløk
2 ss honning
1/2 lime, skallet
1 ss olje

400 gram kylling i store terninger

Finhakk chili, press hvitløkene, og bland det hele godt sammen i en skål. Ha kyllingen oppi, vend dem godt, og sett i kjøleskap.

Når de er klar til å stekes, kutter du opp
1,5 paprika
i skiver, og lager 6 kyllingespyd ut av det hele!

Om du velger løsningen som vi gjorde med grillelement, skal de ha ca 20 minutter i ovnen på max temperatur! Ellers så griller du bare som du pleier på grillen;)


For sausen trenger du;
2 ss peanutbutter
2 ts honning
2 ts soyasaus
1,5 dl kokosmelk

Kok det hele opp, og rør det godt sammen.









Server det hele med litt kokt ris, agurk og gulerot!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...