mandag den 25. juni 2012

Bringbærsorbet


En riktig god og frisk bringbærsorbet... Det kan nesten ikke bli bedre!

For en fin porsjon trenger du:
2,5 dl vann
2 dl sukker
600 gram bringbær
Saften fra 1 sitron
3 ss lys sirup



Start med å bringe sukker og vann i kok under omrøring til sukkeret er smeltet vekk


Bland så inn sitronsaft, bringbær og sirup. Det gjør ingenting at bærene er frosne, da kjøler du bare blandingen ned fortere!

Ha hele blandingen oppi en stor sil, og mas det igjennnom med baksiden av en stor skje. På denne måten slipper du de kjipe frøene!

Når blandingen er forholdsvis kjølet ned, kjører du den igjennom ismaskinen til ønsket konsistens, har den i en boks, og inn i fryseren. 

Taes ut ca 15-20 mintter før den skal spises.

Nyt den som den er

¨

Eller med et godt stykke sjokoladebrownie til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...