Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 16. juni 2012
Ovnsbakt asparges med sitron, tomat og friskrevet parmesan
Vi har begynt å leke litt med foretter her i hus, da vi syntes at lige på det punktet så er vi en liten smule kjedelige! Det har også en god del med at vi er meget forskjellige i matveien, for eksempel så nekter typen å spise noe som helst fra havet som en forret! Så derfor er vi nå igjen gått igang med 2(3)-retters matmenyer på lørdagen, som kos for oss voksne!
Denne enkle, og forholdsvis klassiske retten falt godt i smak hos oss begge, også typen som syntes både bakt tomat og asparges er en liten smule "kjedelig". Tom ble tallerkenen ihvertfall, så kanskje det å omtale det som en forret er veien frem for å forsøke nye ting!
Uansett, forrett for to:
2 små tomater
8 asparges (jeg vet godt jeg hadde 9, men mine var altså riktig små...)
Olivenolje
Sitronsaft
Parmesan
Start med å dele tomatene over i fire.
Knekk og skyll aspargesene (eventuellt kutt dem om det skal se penere ut).
Legg det hele i et fat, dryss olivenolje og sitronsaft over, og inn i ovnen med det.
Her skal det stå i ca 15-20 minutter ved 200 grader, til tomatene nesten "sprenger".
Anrett det på en tallerken, og server med friskrevet parmesan over!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar