søndag den 17. juni 2012

Tarte tatin med rabarbra og vaniljeisFørste gang vi (meg og kjæresten) hørte om tarte tatin var via Masterchef  2009 (UK version) og da var det faktisk versjonen med rabarbra der ble vist. Siden da har vi snakket om at "det skal vi da ha laget". Men tiden har gått, og det har liksom ikke blitt til det. Kjæresten fikk da smakt det på resturant da vi var ute å spise for et par måneder siden, og lysten ble mildt sagt vekket igjen!
Så ut å kjøpe en ny stekepanne (jeg ELSKER unnskyldninger til å få kjøpt nytt kjøkkenutstyr), finne frem rabarbra, og så var det bare å gå igang.. Kan trygt si at dette ikke er siste gang vi prøver dette:p Neste gang dog muligvis enda mere rabarbra...

For 2 personer trenger du (våres stekepanne er 20 cm)
Litt butterdeig, vi brukte ferdigkjøpt. Skal være minst 20x20 cm stor!
3 store stenger med rabarbra (gjerne mer)
40 gram smør
80 gram rørsukker

Start med å ta butterdeigen ut av kjøleskapet, da den skal helst være rumtempereret. Kutt den til så den passer til stekepannen, den skal være litt større enn det pannen er. Start opp ovnen til varming om du har en av dem der tar litt tid:D Ovnen skal stå på 190 grader.

Start med å vaske (og skrelle om den er stygg) rabarbraen. Kutt den opp i biter av ca 2 cm tykkelese.
Ha smør og sukker opp i en stekepanne, og varm det opp imens du rører godt. Når det er en fin og jevn, og gjerne litt tykk blanding, har du rabarbraen oppi.


Prøv å fordele den jevnt. Dette skal ha en fin karamelisering! Når du har sett deg fornøyd, eller tålmodigheten er oppbrukt sånn som min har det med å bli, er det på tide å putte lokk på.


Legg butterdeigen over, og trekk den godt ned over kanten... Husk dog å stikke hull i den!
Sett den inn i ovnen ved 190 grader, og la den steke en ca 20 minutter. Du kan se på toppen når butterdeigen er god og sprø!


Jeg glemte å stikke hull i min!
La den hvile et par minutter, før du legger en tallerken opp på toppen, og vender kaken hurtig. Bank gjerne litt forsiktig i bunden av stekepanna om du er i tvil om du fikk det hele med. Om du likevel mangler litt, så bare skrap det ut, og legg det på toppen av kaken. Ikke at den er så pen at man vil se det likevel!


Sådan så våres ut da vi vendte den!

Del den opp med en skarp kniv, og fordel den på tallerkener med en liten klump (eller to) vaniljeis!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...