Millionbøf er en typisk, danske oksekjøttrett. I flere kokebøker står det: Se kjøttsaus under oppskrifter, og det er feil. Dette er en helt annen sammenblanding av smaker, og ikke minst... Den skal farges god og brun!
Under stekingen blir kjøttet delt opp i mange mange små biter; derav navnet!
God rett, dog en lille smule tyngre enn det man regner med i første omgang!
Den kan serveres med både ris, pasta og poteter, men jeg syntes den skal serveres med potetmos for å være "riktig".
For ca 4 porsjoner trenger du:
500 gram oksehakk
500 gram løk
140 gram tomatpure (en boks her)
2 stk oksebuljongterninger
2 ts salt
2 ts pepper
5 dl vann
Masser av kulør
1 ts HP-sauce
1 ts paprikapulver
Smør til steking
Oksekjøtt haes oppi gryten sammen med smør og...
Godt hakket løk (ok, alt var ikke like fine hakket, men 500 gram er altså litt mye løk!)
Brun dette lett, tilsett resten, litt etter litt.
La det koke inn til en god og jevn masse, og smak til etterhvert.
Tilsett godt med kulør til du får en god og brun masse! Dette er resultatet du er ute etter!
Serveres med en god potetmos:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar