lørdag den 23. juni 2012

Tykk og fyldig sjokoladebrownie



Verdens beste brownie om du spør meg, og jeg har etterhånden både smakt og bakt mange forskjellige. Den serveres best kald, det er da all sjokoladen virkelig kommer frem i sitt rette seg! Om man velger å putte nøtter eller rosiner i, velger man helt etter hva humør man er i, og i kjøleskap holder den fint 3 uker (dog den blir litt tørr etterhvert). Den holder lengre enn man tror da den er veldig mektig!

For en liten langpanne (typisk størrelse Ikea lasagne form) trenger du:

300 gram mørk sjokolade (jo bedre sjokolade, jo bedre kake)
190 gram smør
200 gram sukker
125 gram farin (brunt sukker)
3 egg
3/4 ts bakepulver
0,5 dl fløte (helst kremfløte)
100 gram mel
EVT; 125 gram nøtter, mandler, rosiner... Hva nå lysten sier til


Start med å smelte smør og sjokolade i et vannbad under omrøring. Pass på at det ikke "koker", det skal kun smelte!


Sukker, farin og egg piskes godt og luftig


Hell den sjokolade og smørmassen oppi eggemassen, og bland det godt inn


Hell fløten oppi


Vend melet inn, for å beholde den så luftig som mulig


Vend til slutt eventuelle nøtter, mandler rosiner etc inn. 


Spre den ut i en bakepapirkledd langpanne.

Stekes ved 170 grader i ca 30-35 minutter!


Slik ser den ut når den kommer ut av ovnen. Den kan selvfølgelig spises som den er, men den er aller best kald etter min mening!


Mums!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...