tirsdag den 5. juni 2012

ØllebrødØllebrød er en typisk, gammel dansk grøt-rett. Man kan godt få kjøpt øllebrødspulver her i Danmark, som sånnsett bare er tørkede rugbrødssmuler, men den er såå mye bedre å lage den selv:)

Denne oppskriften gir en god og tykk, og forholdsvis søt oppskrift.
350 gram rugbrødsrester, eller ca 8 skiver, alt etter størrelse
9-10 dl vann
1 flaske hvitøl
100 gram sukker
Pisket fløte eller rømme til pynt


Her i huset bruker vi rester av rugbrød for maten. Endeskiver, eller skiver der bare er blitt for tørre, legger vi i en boks vi har i fryseren, så det går bare i sirkel her.
Start med å legge rugbrødene opp i en gryte. Om de ikke er frosne, som mine var, må du gjerne smuldre dem opp litt. Fyll opp med vannet, 9-10 dl. Heller litt for lite vann enn for mye.


Når du kan se brødene begynner å oppløse selv, tar du en potetmoser og knuser dem flate, så all brødet kommer inn under vannet. Det er nå på tide å faktisk begynne å koke maten opp.


Bli ved med å stampe opp rugbrødene underveis, og når vannet er kokt opp, og gryten ser sånn her ut, er det på tide å finne de neste ingrediensene frem.


Ha oppi sukkeret


Og ølen


Blend det hele sammen, og la det koke opp. Når det er kokt opp er det ferdig, men retten blir bare enda bedre av å få lov til å stå og småputre et stykke tid. 
Her i huset serverer vi den med en klatt rømme til hverdags, eller litt piskefløte om vi virkelig skal kose oss litt:) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...