Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 7. juni 2012
Svinefrikadeller
Dette er ikke den første oppskrift på frikadeller jeg har postet, tidligere har jeg også postet om kjærestens frikadeller. Disse er dog laget på rent svinekjøtt, noe som gjør den utrolig mye billigere en den der også inneholder okse/kalv. Når de lager frikadeller her i hus, lager vi ofte en stor porsjon, og fryser dem så ned til senere bruk.
Denne oppskriften rekker fint til tre middager, og det er ikke galt med en pris på et par og tyve!
Du trenger:
100 gram løk
2 egg
1 dl melk
150 gram mel
Salt
Pepper
900 gram hakket svinekjøtt
Start med å rive løken fint på et rivjern. Rør det hele sammen i en bolle, trekk den i plastik og la den stå en time, gjerne i kjøleskap om du kan finne plass.
Rør deretter deigen godt igjennom, og form små frikadeller ut av den. Vi fikk ca 35 små frikadeller ut av denne oppskriften.
Når de er formet, er det bare å steke dem. De skal helst stekes i smør for å få den "perfekte" smak, gjerne med at du blir ved med å helle smeltet smør over dem.
Serveres som de er, eller kjøles ned og has i fryseren for senere bruk!
Etiketter:
Svin,
Typisk Dansk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar