søndag den 3. juni 2012

Koldskål med sitron og tykkmelk



Koldskål er også en meget typisk dansk "rett". Det er en slags melkesuppe, laget på kjernemelk og ofte andre melkeprodukter, samt egg, sitron og vanilje. Det er kun fantasien der setter grenser!
Det er mest i sommerhalvåret man spiser den, men det er ingenting som stopper deg i å spise det året rundt! Den nytes kjøleskapskald, og serveres ofte med kammerjunkere.

For 5-6 porsjoner trenger du:
3 eggeplommer, jeg brukte pasteuriserede
150 gram sukker
1/2 vaniljestang, frøene
1/2 liter kærnemælk, Lett Skummet Kulturmelk er en OK erstatter for det
1/2 liter tykmælk sådan lager man det selv
1 sitron, skallet og saften


Start med å piske eggeplommer og sukker helt hvitt, til sukkeret er oppløst. Flekk vaniljestangen, og ha kornene oppi.


Det er altså litt lettere når man bare kan kjøpe ingrediensene selv!


Hell kjernemelk, tykkmelk, revet sitronskall og sitronsaften sakte og forsiktig oppi eggeblandingen imens du rører godt!


Resultatet du skal få en er tyktflytende masse med masser av luftbobler i.
Ha den oppi en beholder, og sett den i kjøleskapet minst er 2-3 timer før den skal serveres for av smakene virkelig skal få satt seg


Serveres med knuste kammerjunkere på toppen, og nytes god og kald!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...