lørdag den 30. juni 2012

Hjemmelaget pita med tacoNok en oppskrift fra Trines Matblogg, og heller nok ikke den siste! Hun har jo oppskrifter på alt man måtte trenge;) Vi forandret en lille smule, med å bytte melk till vann, men det er meste fordi vi ikke drikker skummetmelk i hus, og ikke ville kjøpe det inn kun for dette.
Klassisk tacotilbehør denne gangen, ganske normalt for mange, men ikke oss. Vi fyller som oftest pita med tunfisk, mais og erter. Men godt ble det likevel!


For brødene trenger du:
25 gram gjær
1 ts salt
3 dl vann
1 ss smør
400-450 gram hvetemel, start med 425 og fyll heller på om den trenger det

Smuldre gjæret oppi nesten alt melet, og rør det godt sammen. Tilsett olje, salt, smør og (lunkent) vann, og rør det hele godt sammen. La det kjøre på lav hastighet på kjøkkenmaskinen til alt er blandet godt sammen. Gjerne så lenge som 15 minutter! 
Sett den til heving, og la den heve ca 15 minutter, før du går igang med resten. Vi lagde kun 6 pitabrød ut av dette, men vil nok anbefale og lage 8 som originaloppskriften sier, da våres ble litt i største laget, og ikke ville blåse seg opp like mye. For å lage pitabrødene, lager du små boller som du kjevler ut til små runde sirkler, nesten som minipizzaer. 
Stek dem med 250-275 grader, så mye som ovnen din klarer i 5-8 minutter, til de har fått en gylden farge på toppen, og (forhåpentligvis) en er blåst godt opp!


Tilbehøret våres, inkludert et par colaglass!
Paprika
Agurk
Tacosaus
Løk
Tomat
Salat
og kjøttdeig med tacokrydder!


Mums!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...