Jeg har lenge hatt lyst til å lage en aspargessuppe, men har været litt i tvil om hvordan og hva jeg skulle putte oppi, da jeg heller ikke ville "ødelegge" den rene aspargessmaken. Prøvde meg frem med litt spinat, og det funket fint! Gav en fin fylde til suppen, samtidig med at den klare aspargessmaken kom godt igjennom!
For 3-4 porsjoner trenger du;
500 gram asparges
3 "klumper" frossen spinat
1 liter grønnsaksbuljong
Litt olje
2 dl fløte
Salt, pepper
Start med å knekke den trevlede enden av aspargesen av, og skjær toppene av. Legg toppene i en skål til siden.
Ha litt olje i bunden av gryten, kutt aspargesen opp i mindre biter og ha dem oppi sammen med spinaten.
Rør rundt mens det får svitset seg hurtig.
Fyll på med vann, la det koke opp, og la det så småkoke til det hele er godt og mørt.
Finn frem stavblenderen, og blend det hele til en fin og jevn masse.
Tilsett fløten, og la det koke opp igjen. Smak til med salt og pepper, ha i aspargestoppene, og la det småkoke 1-2 minutter mer.
Serveres rykende varm!
Her ble det serveret med (litt for kalde) reker og godt nybakt rundstykke!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar