fredag den 29. november 2013

Grillet hakketbiff med bearnaise-poteter og en grov salsa


Ok, dette er kanskje ikke den mest typiske høst/vintermat - men med litt lys og godt tøy kan man sagtens grille likevel! Eller som jeg gjør - sende kjæresten ut for å gjøre det;)
Eller sto det på bearnaisepoteter og en grov salsa, samt litt mais. Det går aldri feil med mais, ihvertfall ikke her i hus;)


For middag til 4 trenger du:


600 g hakket oksekjøtt
Salt
Pepper

1 kg poteter
1 pk Knorr Bearnaise
100 g smør
2,5 dl melk

3 mais

1 paprika
Litt frisk persille
2 vårløk
200 g cherrytomater
Salt
Pepper
evt: litt eddik

Start med å lage sausen etter anvisning på pakken, og imens så skreller du potetene og fordeler dem i et fat. Når sausen er ferdiglaget, heller du den over potetene, og setter det hele i ovnen. Stekes i en 40-45 minutters tid med 200 grader.

Maisene var et par "ferdig på frost" mais - så de skulle koke i 10 minutter etter anvisining - og det fikk de så lov til!
To av dem ble delt i to, og den siste ble "skrelt" for kjernene til salsaen.

Det hakkede oksekjøttet ble blandet godt sammen med salt og pepper, og så formet til 4 like store biffer. Grilles i en 4-6-8 minutter, alt etter tykkelse. Om du ikke vil ut i kulden, fungerer det også utmerket å steke dem i pannen;)

Salsaen var av den lette slagsen: Alle ingrediensene ble hakket i forholdsvis små biter, og rørt godt sammen med litt eddik, salt og pepper.
Smak den så til for å se om du har ramt rett med smaken:)

Fordel det hele på 4 forskjellige tallerkener - og nyt en sommerlig middag på en litt kald og kjedelig fredag i november!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...