onsdag den 13. november 2013

Solsikkeboller med masser av kjerner


Det begynner godt nok å bli vanskelig å ta fine bilder - det er da helt umulig med lyset her;) Men med lange dager på jobb, er det ikke mye annet å gjøre!
Disse rundstykkene/bollene fikk vi i helgen - og de var bestemt en suksess! Og med masser av kjerner i former av solsikke og havregryn er de da litt sunnere. Ikke vel?


For 8 flate boller trenger du:

50 g gjær
2,5 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 ss øllebrødspulver (eller en smule sukker)
1 ts salt
4,5 dl hvetemel
2 dl creme fraiche
3 dl vann/melk

Start med å blande alle ingrediensene minus 0,5 dl hvetemel godt sammen i en kjøkkenmaskin. Juster eventuelt med litt mer mel. Deigen skal være klissete, men fast.
La den heve i 1 time. Forme 8 like store og flate boller, og la deigen så etterheve i rundt 30 minutter mer. Stekes som de er ved 200 grader i en 10-12 minutter, til de er lett gyldne på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...