Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 13. november 2013
Solsikkeboller med masser av kjerner
Det begynner godt nok å bli vanskelig å ta fine bilder - det er da helt umulig med lyset her;) Men med lange dager på jobb, er det ikke mye annet å gjøre!
Disse rundstykkene/bollene fikk vi i helgen - og de var bestemt en suksess! Og med masser av kjerner i former av solsikke og havregryn er de da litt sunnere. Ikke vel?
For 8 flate boller trenger du:
50 g gjær
2,5 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 ss øllebrødspulver (eller en smule sukker)
1 ts salt
4,5 dl hvetemel
2 dl creme fraiche
3 dl vann/melk
Start med å blande alle ingrediensene minus 0,5 dl hvetemel godt sammen i en kjøkkenmaskin. Juster eventuelt med litt mer mel. Deigen skal være klissete, men fast.
La den heve i 1 time. Forme 8 like store og flate boller, og la deigen så etterheve i rundt 30 minutter mer. Stekes som de er ved 200 grader i en 10-12 minutter, til de er lett gyldne på toppen.
Etiketter:
Boller,
Creme Fraiche,
Gjær,
Gjærbakst,
havregryn,
Hvetemel,
melk,
salt,
Solsikkekjerner,
Vann,
Øllebrødpulver
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar