tirsdag den 5. november 2013

Kjøttboller med feta og potetchips


Dette var lørsdagsmaten forrige weekend - og den var en pen suksess her hjemme. Det var ihvertfall med enn en der var skuffet når det var tomt!
Den ble laget på grunn av at vi hadde litt fetaost i kjøleskapet der skulle brukes opp, og vi syntes ikke helt vi var i humør til krem som eller en en god løsning. Men da det ble spottet en pakke oksehakk i fryseren, så var valget da lett nok;) Kombineret med noen fantastiske og deilig potetchips, samt en veldig enkel salat, var det rett og slett lykken på en helt alminnelig lørsdag!


For middag for 3 (samt 3 burgere til fryseren for en annen gang;))

500 g oksehakk
2 ss husk
1 lite rødløk, finhakket
1 dl soltørret tomat, finhakket
2 ss finhakket frisk persille
salt
pepper
50 g feta i tern

Olje
Smør

500 g poteter
3-4 jordskokker
Salt
Pepper
Olivenolje

Iceberg salat
1 tomat
1/2 løk
Litt oliven

Bland alle ingrediensene godt sammen untatt fetaost. Når du har en fin og jevn masse, tilsette du hakket fetaost, og blander det lett inn. Da dette er en meget stor porsjon, valgte vi å lage 3 små biffer av halvparten av "deigen" og fryse ned, og kjøttboller av resten. Vi fikk rundt 20 små kjøttboller.
Disse ble hurtig brunet av i en god blanding av smør og olje, før de ble ferdigstekt i ovnen. Der skulle de har rudnt 5-10 minutter, men kikk etter dem når de er ferdige.

Poteter og jordskokker ble godt skrellet, og så skjært opp i tynne skiver. Dryss godt med olje, salt og pepper over dem, og stek dem så ved 200 grader i rundt 25-30 minutter.

Salaten ble enkelt skylt i iskaldt vann, før den ble plassert på et "ta selv" fat på bordet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...