Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 15. november 2013
Klattkager av risgrøt med vanilje
Da vi tidligere denne uken hadde risgrøt til midadg, ble det litt rester ut av det. Og det pleier det jo ellers å bli når vi lager det - det er jo så mye lettere å bare bruke en kartong melk i stedet for å skal til å måle opp;)
Men det er altså ikke noe gult i, eller bananer som lillepiken spurte om - det var bare en VIRKELIG gul eggeplomme vi hadde med å gjøre!
Klattkaker smaker like godt varme som kalde - så dette er også perfekt nistemat (selv om det nok er litt i seneste laget med niste idag - neste uke kanskje!)
For 8-9 små klattkaker trenger du:
1 egg
2 dl risgrøt-rester
1 ts sukker
Litt vanilje
1 ts potetmel
Bland alle ingrediensene godt sammen med en gaffel eller skje, og la røren eventuelt trekke i opp til 30 minutter. Stekes som pannekaker på en panne med smør, eller som jeg gjorde; 200 grader i ovnen i rundt 5-7 minutter!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar