onsdag den 6. november 2013

Sommefuglkylling med hvitløk og en blomkålssalat


Så var det tomt for kyllingfond her hjemme, og det betyr at det er på tide å bruke min unskyldning til å kjøpe en hel kylling igjen! Jeg elsker kylling generelt, men det er altså et eller annet spesielt med en helt stekt av typen. Kanskje det er fordi det har et virkelig deilig skinn;)
Uansett - denne gangen bestemt vi oss for å prøve en nye måte å lage det på, nemlig sommerfugl, eller butterfly. Om du ikke vet hva det er - anbefaler jeg deg sterkt å prøve det. Det går (forholdsvis) hurtig, og smaker bare fantastisk!
Når vi spiser kylling hjemme ved oss, blir det som oftest over flere dager, så det er mye kylling tilbake, men ikke særlig mye av det andre om det er 4 som spiser.
For middag for 3-4 trenger du!

1 kylling
Smør, godt med
Salt
Pepper
Tørket hvitløk

1 stekefett fra kyllingen
1 dl fløte
Salt
Pepper
1/2 ts sennep

600 g poteter
Salt

1/4 blomkål
1/2 løk
Rosiner
1 ss ramsløk
2 ts cremefraiche
1 ts majones
Salt
Pepper
Sukker
Eddik

http://virtualweberbullet.com/butterflychicken.html er en meget god "guide" for å vise hvordan vi gjorde det. Vi brukte dog en kniv, da vi ingen saks har. Det funket også fint.
Start med å skjære rygbeinet vekk, og legger det til sides. Det skal jo kokes fond på restene;)
Fjerne brystbenet som vist i videoen. Det er viktig at kyllingen er 100% ting opp, ellers vil benet bare knekke, og gjøre det hele mye vanskeligere enn det pleier å være.
Gni kyllingen godt inn i smør, og dryss salt, pepper og hvitløk over. Ha den opp i et smurt fat, og sett den så inn i en kald ovn. Still ovnen på 200 grader, og stek kyllingen til den har nådd 75 grader. Her hos oss med en kylling på ca 1400 gram tok det ca 1 time.
Hell smør over kyllingen igjen 1 eller 2 ganger underveis i stekingen.
Når kyllingen var ferdigstekt, ble den tatt ut, og litt av stekefettet ble helt av. Resten kom opp i gryten til fondkokingen.

Potetene koks som du nå ellers pleier å koke poteter;)

Sausen ble laget med ha vi helte litt av stekefettet fra til sausen, og resten av fettet ble lagt til side for å brukes i fonden. Hell litt fløte opp i, og smak sausen til med salt og pepper. La den koke opp.

Grovhakk blomkålet, og finhakk løket. Dryss rosiner hurtig over. Bland creme fraiche og majones sammen, og smak det til med salt, sukker og eddik. Bland det så godt sammen med blomkål, løk og rosiner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...