Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 15. februar 2014
Boller med gulerot og rosiner - søte uten sukker!
Dette er noen boller vi har brukt å ha med i barnehage når det er fødselsdag, da de er naturlig søte på grunn av rosinene. De faller som oftest i smak hos både store og små - og de smaker også fantastisk med smør på. Bedre blir det nesten ikke!
For rundt 15-20 små boller trenger du:
7 dl hvetemel
1,5 ts salt
1 pk gjær (50 gram)
evt: 1 ts sukker for å kickstarte gjæret
100 g revet gulerot
1 dl havregryn
3 dl melk
2 dl rosiner
150 g smør
Ha alle ingrediensene untatt rosiner og smør opp i en bakebolle, og la den kjøre i rundt 15 minutter på lav hastighet. Skjær smøret opp i terninger, og ha det oppi bollen. La maskinen kjøre i 15 minutter mer. Vend inn rosinene i helt til slutt, og dekk bollen med et håndkle eller litt plastik. La deigen heve i minst 1 time.
Form 15-20 små klatter på to bakepapirkledde langpanne, og la dem så etterheve i rundt 30 minutter. Deigen er nok mest sansynlig litt for klissete til at du kan forme den.
Stekes ved 220 grader i rundt 8 minutter, men følg med underveis, da ikke alle ovner oppfører seg på samme måte.
Serveres som et sukkerfritt alternativ til barnefødselsdagen, eller nytes som de er!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar