Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 1. februar 2014
Eltefrie havregrynsboller
Det er noe spesielt med nybakt brød om morgenen - og her er eltefrie boller bare en super oppfinnelse! De skal nemlig slett ikke heve noe etter natten, deigen kan nemlig brukes med det samme! Og det er da bare fantastisk...;)
For 8-10 boller trenger du:
100 g havregryn
300 g hvetemel
3 dl vann
1 ss eddike
1 ss olivenolje
Litt salt
1/3 ts tørrgjær, eller en ert frisk
Rør alle ingrediensene hurtig sammen, og dekk bollen med plastikk eller lokk. La den heve i 12-18 timer på kjøkkenbenken.
Dekk en plate med bakepapir, og brukk 2 skjeer til å plassere 8-10 "klumper" med deig på platen, så spred fra hverandre som det nå er mulig.
Sett ovnen på 220 grader, og sett brettet inn i en kald ovn. Stekes i 15-25 minutter til de har fått en sprø overflate.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar