tirsdag den 18. februar 2014

Ikke verdens beste med orange curd - mitt bidrag til Madblogger Udfordringen #2


Som tidligere nevnt, er jeg med i andre runde med #madbloggerudfordringen, og med bloggen jeg fikk tildelt, bød det på flere utfordringer! "Min" blogg var nemlig Love and Lemongrass - et fantastisk univers med masser av krydderier, og asiatiske lekkerier. Alltid deilig med en blogg man blir sulten av å lese!
Etter en god del lesning frem og tilbake, falt valget på hennes utgave av Orange Curd - en ting som jeg lenge har villet prøve. Min utgave av curden finner du her!
Jeg valgte å kombinere curden med mammas faste kake, nemlig "Ikke verdens beste" (for de som ikke forstår navnet, kan den minne om kvæfjordkake/verdens beste - men det er jo "ikke" den, derav navnet). For en hurtig beskrivelse kan den kalles en litt seig pavlova med vanilje i. Supert smaker den ihvertfall!

Jeg velger å skrive begge oppskriftene inn her, men for en bedre forklaring av hvordan den skal lages, se under de forskjellige links.

Orange curd med pepper og vanilje
1,5 dl appelsinsaft
3 ss appelsinskall
50 g sukker
1 ts pepperkorn
1 ts gin
1 vaniljestang
8 eggeplommer
150 g smør

Kok opp alt untatt eggeplommer og smør, og la det småkoke i 10 minutter. Trekk det vekk fra varmen, og la det hvilke i 10 minutter mer. Sil massen, og pisk den godt sammen med eggeplommene. Varm det hele på lav varme under omrøring til massen er tyknet, og bland så inn smøret. Settes så på kjøl.


Ikke verdens beste
3 eggehviter
1,5 dl sukker
1-2 ss vaniljesauspulver

Ha eggehvite og sukker i en kjøkkenmaskin, og pisk det hele til du har en god og seig marengs. Du skal kunne vende bollen opp-ned uten at noe faller ut. Bland vaniljesauspulveret inn, og ha massen opp en en plastik- eller sprøytepose. Lag små reder av massen - og husk å hule dem ut i midten så det er plass til mere curd;)
Stekes ved 180 grader i rundt 20 minutter, til redene er lett gyldne.
Avkjøles helt.


Redd før servering, fyller du curd opp i redene, og topper eventult med litt blåbær på toppen. Jeg fikk spørsmål om hvorfor blåbær på insta, da det kanskje ikke er det meste opplagte. Men jeg ELSKER blåbær, og spiser alt for mye av det hele tiden om jeg får mulighet. Og så gik det jo en flott kontrast;)

Alt i alt har det vært en spennende utfordring - og det er alltid gøy å oppdage nye (mat)blogs. Så mange ting å prøve av, og alt for liten tid;)2 kommentarer:

 1. Lækkert med en curd af appelsin, og frækt med peber.
  Og så fint på en marengs. Sprødt, sødt og syrligt forestiller jeg mig.

  Tusind tak fordi du gad at lege med!

  La Cucina Nada

  SvarSlet
  Svar
  1. Skal helt klart laves igjen, for at si det slik!

   Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...