Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 11. februar 2014
Haydari - en fetadip med paprika
Haydari er en tyrkisk feta-dip, og den er bare fantastisk! Den er virkelig lett å lage, vi har nesten alltid alle ingrediensene i hus, og så smaker den bare så godt! Den funker godt både som pålegg, som dip og som "saus" - men kanskje ikke helt i matpakken - om du tenker på dem som sitter ved siden av deg;)
For en pent stor porsjon trenger du:
400 g feta (eller lignende, jeg pleier å bruke denne)
1 rød chili
1 kinesisk hvitløk
2 røde paprika
En håndfull persille
Evt: salt og pepper
Skjær ingrediensene opp i mindre biter, og ha alt opp i en kjøkkenmaskin og blend det godt sammen. Vent eventult med litt av fetaosten om du ønsker litt "konsistens" i dippen, og ikke bare en helt jevn masse.
Smak den til med salt og pepper.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det ser altså ikke dumt ud ... elsker feta og ting med feta i så vil snart prøve den dip!
SvarSletPrøv den - det er ikke mindre er fantastisk!
Slet