mandag den 17. februar 2014

Salte mandler med røget paprika


Salte mandler er bare fantastiske. Så, så er det bare satt på plass. De er lette å lave, lette å variere, og smaker bare utrolig godt. Og så er det jo nesten sundt, så lenge man ikke spiser for mange;) Men sånn er det jo med allting! Det gir ihvertfall den dårlig samvittigheten mange plusspoeng om man spiser litt av dette i stedet for eksempel chips, og så smaker det jo bare SÅ mye bedre! Og det kan jo også brukes til andre ting enn kun snacks i stedet for chips, de er også supre i matpakken, som en liten appetizer eller som del av et tapasbord.

For en pen porsjon trenger du:

200 g mandler
2 dl vann
3 ss grovt salt
1/2 ts røget paprika

Start med å koke opp vann og salt til alt saltet er forsvunnet eller oppløst. Ha mandlene i, og trekk det vekk fra varmen. La det nå stå å hygge seg i rundt 15 minutter,

Tenn ovnen på 150 grader, og tørr mandlene i rundt 15 minutter. Ta en mandel ut en gang i blant for å kjenne på om du syntes de er stekte nok.

Rør inn den røgete paprika, og oppbevar dem på et tett glass til de er spist opp;o




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...