Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 17. februar 2014
Salte mandler med røget paprika
Salte mandler er bare fantastiske. Så, så er det bare satt på plass. De er lette å lave, lette å variere, og smaker bare utrolig godt. Og så er det jo nesten sundt, så lenge man ikke spiser for mange;) Men sånn er det jo med allting! Det gir ihvertfall den dårlig samvittigheten mange plusspoeng om man spiser litt av dette i stedet for eksempel chips, og så smaker det jo bare SÅ mye bedre! Og det kan jo også brukes til andre ting enn kun snacks i stedet for chips, de er også supre i matpakken, som en liten appetizer eller som del av et tapasbord.
For en pen porsjon trenger du:
200 g mandler
2 dl vann
3 ss grovt salt
1/2 ts røget paprika
Start med å koke opp vann og salt til alt saltet er forsvunnet eller oppløst. Ha mandlene i, og trekk det vekk fra varmen. La det nå stå å hygge seg i rundt 15 minutter,
Tenn ovnen på 150 grader, og tørr mandlene i rundt 15 minutter. Ta en mandel ut en gang i blant for å kjenne på om du syntes de er stekte nok.
Rør inn den røgete paprika, og oppbevar dem på et tett glass til de er spist opp;o
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar