lørdag den 22. februar 2014

Boller med gulerot og havregryn


Det er slett ingen hemmelighet at vi nok er over snittet glad i gjærbakst her i hus, og at vi hele tiden lager nye utgaver. Det er slett ikke alle som kommer på bloggen, for å si det sånn!
Denne utgaven er av den litt søtere typen, hvor hva honning du bruker setter veldig mye smak på bollen. Vi brukte en god og sterk lynghonning her hjemme, men du bruker bare det du har til rådighet.


For en 10-15 boller, alt etter størrelse, trenger du:

400 g hvetemel
100 g havregryn
1/2 pk gjær
3 gulerøtter, revet
1 ss honning
1/2 ts salt
2 dl melk


Bland alle ingrediensene i en bolle, og bland det hele godt sammen til du har en fin og jevn deig.
Juster eventult med litt melk eller mel om deigen ikke har rett konsistens.
La deigen heve en times tid under plast eller håndkle, og forme så 10-15 like store boller ut av deigen.
La dem etterheve i rundt 30-40 minutter.

Stekes ved 220 grader i rundt 10-12 minutter, men følg godt med underveis. De skal være lett gyldne på toppen når de er ferdige.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...