Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 25. februar 2014
Laks med salsa verde og agurkris
Når vi spiser fisk i hverdagen, er det veldig ofte laks eller torsk det ender opp med, og gjerne i form av de fryste porsjonspakningene! Det er jo så enkelt..
Denne retten ble en smaksbombe med smaker som minner om det mexikanske (ihvertfall slike det smaker i mitt hode) kjøkken.
Det er dog veldig store porsjoner, så kutt litt ned på risen og salsaen om dere ikke er veldig storspiste (eller setter pris på litt rester)
For 2 porsjoner (og litt ris + salsarester) trenger du:
1/2 paprika, gjerne rød
1/2 avocado
1/2 løk
1/2 chili
1 liten kinesisk hvitløk
Litt sitronsaft
Salt
1 ss sitronsaft
1/2 ss olivenolje
3/4 agurk
1/2 chili
1/2 løk
Salt
2 dl ris
200 g laks
Olje til steking
Salt
Pepper
Start med å sette risen over å koke, og føl anvisningene på pakken.
Så lager du salsaen. Ha grove biter av paprika, avocado, hvitløket, en halv chili og et halvt løk opp i en liten blender. Kjør sausen glatt, og smak til med salt og sitronsaft.
Bland sitronsaft, olivenolje og litt salt i en stor bolle. Del agurken i to, og skjær vekk det meste av den vannete delen ut, og kutt den opp i fine og små terninger. Finhakk resten av løket og chilien, og bland det godt inn. Smakes eventuelt til med litt salt.
Bland halvdelen av agurksalaten inn i den ferdigkokte risen rett før servering.
Varm en panne med litt olje og stek fisken gyllen, den skal ihvertfall ha et par minutter på hver side. Dryss over med litt salt og pepper.
Anrett det hele på en tallerken, men vær oppmerksom på at det er litt (vel) mye ris til hver person!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar