Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 20. februar 2014
Dekomponerte kyllingekjøttboller med purre og paprika
Dette er restemiddag som vil noe! Vi hadde litt ris igjen i kjøleskapet, men slett ikke nok til den alminnelige utgaven av stekte ris, som i prinsippet er en slags omlett med masser av egg, ris og krydderier! Men vi hadde en pakke kyllingekjøttdeig i fryseren, og etter litt tenking frem og tilbake kom jeg frem til at jeg ville prøve å lage dekomponerte kjøttboller. Altså, alle ingrediensene stekt på pannen, men ikke formet sammen til kjøttboller... Og det smakte fantastisk, om du skal spørre meg;)
For middag til 6 trenger du:
3 dl kokt ris (en slik en rispose der var kogt, 125 gram)
2 løk
1 kinesisk hvitløk
1 purre
400 g kyllingkjøttdeig
2 snack paprika
3 egg
Salt
Pepper
Chili
Olje til steking
Start med å skjære alle grønnsakene opp i mindre biter. Ha litt olje på pannen, og svits løk, purre og hvitløk hurtig til det blir mykt i det. Ha kyllingkjøttdeigen oppi sammen med det, og svits det litt så den begynner å ta litt farge den også.
Bland ris og egg sammen, og hell det over blandingen i stekepanne, og stek det videre under omrøring. Smak det til med salt, pepper og chili, og rør inn paprikaen rett før det skal spises.
Serveres eventuelt med litt brød og en lett salat.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar