Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 12. februar 2014
Kalkun fylt med feta og soltørret tomat dekket i bacon
Helt siden vi fikk noe lignende på en klassefest, har jeg hatt lyst til noe lignene der hjemme. Feta og soltørret tomat går bare SÅ godt sammen! Om man ikke er så mange, eller heller vil servere litt mindre stykker, kan kalkunen sagtens erstattes av kylling i stedet.
For middag til 4-5 trenger du:
1 kalkunbryst
1 pakke bacon - 140 gram
50 g feta ost
50 g soltørret tomat
Olje
Salt
Pepper
Grønne bønner
1/2 løk
50 g feta, smuldret
Urtesalt
Haydari
1 Agurk
4 Gulrot
Start med å skjære kalkuen over nesten i to, og fyll sprekken med feta og soltørret tomat. Bind kalkunen igjen.
Gni den godt inn i salt og pepper, og dekk den i bacon, ihvertfall på toppen.Ha litt olje i bunden av en ildfast form, og stek kalkunen ved 180 grader i 45-60 minutter, følg med underveis. Min var ferdig samtidig med baconet, så det passet da veldig godt!
La kalkunen hvile i rundt 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.
Ellers fikk vi dampede bønner med løk, feta og urtesalt over, samt agurk og gulerotstaver med hardari til å dyppe det hele i!
Etiketter:
Agurk,
Bacon,
Dip,
Feta,
Grønne bønner,
Gulrot,
Kalkun,
Kalkunbryst,
løk,
olje,
pepper,
salt,
Soltørret tomat,
Urtesalt
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar