søndag den 23. februar 2014

Brownie med mango/chilli og sjokoladefrosting


Her i helga var det, etter et par dager med regn, behov for en eller annen form for aktivitet for lillepiken. Og da hun selv ble spurt hva hun ville gjøre, var svare "lage kake". Med videre utspørrelse kom det frem at det skulle være en sjokoladekake, med krem på, ikke små (muffins) og uten lakris. Hun kan altså slet ikke ha det der med lakris i kaker (eller generelt sett), og siden hun fikk det serveret en gang, skal det alltid understrekes nå.
Etter at vi sånn noenlunde hadde bestemt hva det skulle være for en slags kake, skulle vi jo så også bestemme oss for hvilken det skulle være. Som sagt, så gjort, og derfor ble bokhyllen intatt! Når hun fikk bestemt seg for et bilde hun ville lage, var det jo bare å finne ut hva vi hadde i skuff og skap, og prøve oss frem!


For en liten langpanne trenger du:


175 g smør
2 dl sukker
1 dl kakaopulver
0,5 dl nesquick
0,5 dl lys sirup
3 egg
1,5 dl hvetemel
1-2 ts flaksalt
1 plate Toms mango og chilismak

100 g philadelphia smøreost
60 g smør
4,5 dl melis
3 ss kakao
Litt frisk vanilje
1 ss varm kaffe

Start med å sette ovnen på 175 grader, før du går igang med deigen.
Pisk egg og sukker til du har en lys og kremet masse, og rør inn kakao, nesquick og sirup. Pisk eggene i, ett av gangen, og vend hvetemelet i til slutt.
Legg bakepapir i bunden av en liten langpanne, og fyll opp med deigen. Knekk eller skjær opp sjokoladen i mindre biter, og fordel den ut over kaken. Trykk den gjerne litt nedi. Fordel flaksalt over deigen helt til slutt.
Stekes i rundt 30 minutter, kaken skal være bløt, men bakt.
La kaken avkjøle helt.

Pisk alle ingrediensene til kremen, smøreost, smør, melis, kakao, vanilje og kaffe til du har en glass glasur. Smør den utover den avkjølte kake, og nyt den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...