Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 26. februar 2014
Selleri- og bønnesuppe med røykt makrell
En deilig og veldig praktisk suppe. Og fantastisk deilig! Og med tanke på at den ikke har noe hønsebuljong i, kan den lett toppes med litt sprø grønnsaker for en flott utgave der også.
Uansett, vi valgte å lave en stor porsjon av denne, for å fryse resten ned, for det å ha en ferdig rett i fryseren som bare kan tas ut og varmes, er super til travle dager!
For middag til 4 trenger du:
200 g sellerirot (rundt 1/3-1/2 hode)
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 ss smør
1 boks hvite bønner
7 dl vann
Herbamere urtebuljong, etter anvisning på pakken
Topping for 2 porsjoner;
2 vårløk
125 g røykt makrell
Start med å skrelle og skjær selleriroten op i små terninger, og pill løk og hvitløk, og gi det samme tur.
Ha smør i en stekepanne, og ha det hele oppi, og la det snurre et par minutter.
Sil av bønnene, og skyll dem, og ha dem oppi gryten sammen med vann og buljong.
La det koke til det hele er mørt, det skulle ta 5-10 minutter mere, maks.
Finn frem stavblenderen og kjør den rundt til du har en glatt suppe.
Kok suppen opp.
Serveres med litt vårløk i skiver og makrell på toppen.
Ps; Da vi brukte makrell på toppen, som er forholdsvis salt i smaken, brukte vi ikke salt i suppen. Om du serverer den med grøn til, kan du vurdere å putte litt salt i suppa.
Server eventuelt med litt godt brød ved siden av.
Etiketter:
Herbamare Urtebuljong,
Hvite bønner,
hvitløk,
løk,
Røykt makrell,
Selleri,
Smør,
Suppe,
Vann,
Vårløk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar