onsdag den 26. februar 2014

Selleri- og bønnesuppe med røykt makrell


En deilig og veldig praktisk suppe. Og fantastisk deilig! Og med tanke på at den ikke har noe hønsebuljong i, kan den lett toppes med litt sprø grønnsaker for en flott utgave der også.

Uansett, vi valgte å lave en stor porsjon av denne, for å fryse resten ned, for det å ha en ferdig rett i fryseren som bare kan tas ut og varmes, er super til travle dager!


For middag til 4 trenger du:


200 g sellerirot (rundt 1/3-1/2 hode)
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 ss smør

1 boks hvite bønner
7 dl vann
Herbamere urtebuljong, etter anvisning på pakken

Topping for 2 porsjoner;
2 vårløk
125 g røykt makrell

Start med å skrelle og skjær selleriroten op i små terninger, og pill løk og hvitløk, og gi det samme tur.
Ha smør i en stekepanne, og ha det hele oppi, og la det snurre et par minutter.
Sil av bønnene, og skyll dem, og ha dem oppi gryten sammen med vann og buljong.
La det koke til det hele er mørt, det skulle ta 5-10 minutter mere, maks.
Finn frem stavblenderen og kjør den rundt til du har en glatt suppe.
Kok suppen opp.

Serveres med litt vårløk i skiver og makrell på toppen.

Ps; Da vi brukte makrell på toppen, som er forholdsvis salt i smaken, brukte vi ikke salt i suppen. Om du serverer den med grøn til, kan du vurdere å putte litt salt i suppa.

Server eventuelt med litt godt brød ved siden av.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...