fredag den 7. februar 2014

Pizzaboller av hytteost med bacon og sjampinjong


Pizzaboller er ypperlig turmat - og et flott alternativ til en matpakke. Ihvertfall for meg. Men jeg er kanskje også litt vanskelig på det området;) Og med en halv boks hytteost (cottage cheese) som skulle brukes, var det jo bare å komme igang!

For 25-30 små boller trenger du:


2,5 dl hytteost
450 g hvetemel + evt litt mer
150 g rugmel
50 g gjær
1 ss sukker
1-2 ts salt
1 ss oregano
2 dl vann

1 pk bacon (140 g)
10 sjampinjonger
1 liten løk
Salt
Pepper

4 ss ketchup
3 ss tomatpure
Pepper
Spisskummen
Timian

200 g hvitost


Start med å røre sammen deigen. Ha alle ingrediensene opp i en bakebolle, og bland deigen godt og grundig. Juster eventuelt med litt mer hvetemel om deigen er for våt.
La deigen heve i rundt 45 minutter, til den oppnår dobbel størrelse.

Skjær baconet opp i strimler, og stek det halvferdig i en panne. Skjær løk og sjampinjong opp i mindre biter, og stek det litt sammen med baconet, til det tar litt farge. Dryss salt og pepper over det.

Bland tomat"sausen" sammen.

Spre litt mel ut på bordet, og kjevle deigen ut til en stor og flat deig. Smør tomatsausen over, og fordel fyllet ut over deigen. Topp det hele med ost. Rull deigen sammen til en store pølse, og skjær den opp i 25-30 emner. Legg dem på et bakepapirkledd langpanne, på et muffinsbrett eller i en noen muffinsformer som ikke smelter sammen som mine gjorde her.

La dem etterheve en 15-20 minutters tid, før du steker dem ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er begynt å bli gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...