søndag den 9. februar 2014

Briocheboller med nutella og cashewnøtter


Da jeg i januar var på besøk i Norge, syntes min søster at vi skulle bake noen brioche-boller som hun hadde sett på Passion4baking - og som sagt, så gjort!
Brioche er i prinsippet "kun" en gjærdeig med ekstra mye smør i - og denne var heller ikke så søt, noe som gjorde det veldig søte fyllet enda bedre, om du spør meg!

For en 10-12 snurrer trenger du:

400 g hvetemel
50 g sukker
1/2 ts salt
50 g gjær
1/2 dl melk
3 egg + 1 eggeplomme
150 g smør

Nok nutella, rundt 75-80 grarm
50 g cashewnøtter
40 g melkesjokolade, hakket

1 eggehvite, til smøring


Start med å blande alle ingrediensene untatt smørret i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre i rundt i rundt 10 minutter. Skjær smørret opp i små terninger, og tilsett det i deigen. La den så kjøre i rundt 10 minutter mer.
La deigen heve til den har nådd dobbel størrelse (rundt regnet en time), og finn resten av ingrediensene frem
Rull deigen ut på bordet, og strø eventuelt litt mel på om det er nødvendig.
Smør nutella ut over deigen, og dryss sjokolade og cashewnøtter over.
Rull deigen godt sammen igjen til en store pølse, og skjær så ut 10-12 like store og like tykke skiver.
La deigen etterheve i rundt 20 minutter.

Smør eggehvite over bollene, og stek dem ved 180 grader i en 10-15 minutter, til de er lett gyldne.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...