torsdag den 24. oktober 2013

Laks med syltet agurk, poteter og rømme


Av og til er det enkle, eller klassikerne om du vil, det beste. Det er jo tross alt en grunn til det er blitt en tradisjon med å spise det nettopp slik;) Jeg har alltid, ihvertfall så lenge jeg kan huske, været meget begeistret for dette - og gleden var alltid stor når det ble laget agurksalat hjemme!
Jeg valgte å lage laksen i ovn, men det er ingen forhindring å koke eller steke den i pannen i stedet for. Dovenskap lenge leve!


For middag for 2 trenger du:


2 laksefileter
Litt olje
Salt
Kryddersmør

1/2 agurk
1 ss sukker
2 dl vann
1 dl lagereddik

500 g poteter

3-4 ss rømme eller creme fraiche
Godt smør


Start med å sette ovnen på 175 grader, og gjør fiksen klar. Smør litt olje i en ildfast form, og legg laksestykkene med skinnsiden ned. Dryss litt salt over dem, og topp med en skive kryddersmør.
Stekes i rundt 30 minutter - dekk det gjerne til med litt folie om du vil være helt sikker på at den ikke blir tørr.

Skrell potetene, og kok dem i lettsaltet vann til de er gode og møre - det tar nok rundt 30 minutter dette også.

Skjær opp agurken i skiver, en ostehøvel eller mandolin er super for å få litt mer fart på det - men det går også fint med kniv;) Ha det opp i en bolle, og hell vann, eddik og sukker over. La det så stå og trekke i kjøleskap til resten av maten er klar.

Server det hele med iskald rømme, og smør som fordeles godt over potetene. Mums sier jeg bare.

2 kommentarer:

  1. Ser sååå godt ut :-)

    ...og det gjør alle de andre postene dine i høst også,
    har kikket selvom jeg ikke har lagt igjen noe spor :-)

    Ha en fin helg :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. :)) Jeg må ærlig innrømme at jeg er altfor dårlig til å legge igjen kommentarer selv også;)

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...