Av og til er det enkle, eller klassikerne om du vil, det beste. Det er jo tross alt en grunn til det er blitt en tradisjon med å spise det nettopp slik;) Jeg har alltid, ihvertfall så lenge jeg kan huske, været meget begeistret for dette - og gleden var alltid stor når det ble laget agurksalat hjemme!
Jeg valgte å lage laksen i ovn, men det er ingen forhindring å koke eller steke den i pannen i stedet for. Dovenskap lenge leve!
For middag for 2 trenger du:
2 laksefileter
Litt olje
Salt
Kryddersmør
1/2 agurk
1 ss sukker
2 dl vann
1 dl lagereddik
500 g poteter
3-4 ss rømme eller creme fraiche
Godt smør
Start med å sette ovnen på 175 grader, og gjør fiksen klar. Smør litt olje i en ildfast form, og legg laksestykkene med skinnsiden ned. Dryss litt salt over dem, og topp med en skive kryddersmør.
Stekes i rundt 30 minutter - dekk det gjerne til med litt folie om du vil være helt sikker på at den ikke blir tørr.
Skrell potetene, og kok dem i lettsaltet vann til de er gode og møre - det tar nok rundt 30 minutter dette også.
Skjær opp agurken i skiver, en ostehøvel eller mandolin er super for å få litt mer fart på det - men det går også fint med kniv;) Ha det opp i en bolle, og hell vann, eddik og sukker over. La det så stå og trekke i kjøleskap til resten av maten er klar.
Server det hele med iskald rømme, og smør som fordeles godt over potetene. Mums sier jeg bare.
Ser sååå godt ut :-)
SvarSlet...og det gjør alle de andre postene dine i høst også,
har kikket selvom jeg ikke har lagt igjen noe spor :-)
Ha en fin helg :-)
:)) Jeg må ærlig innrømme at jeg er altfor dårlig til å legge igjen kommentarer selv også;)
Slet