Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 11. marts 2014
Små pannekaker med kjernemelk
For tiden er dette bare PANNEKAKEN. Den er SÅ god- og også tilsvarende usund, men når man ikke spiser der hver dag, så kan man vel overleve!
Kjernemelken gir, sammen med smørret den er stekt i, i fantastisk, deilig og rett og slett "smørrete" smak - akkurat som en pannekake skal være.
Om du ikke har kjernemelk (det kan være seriøst vanskelig å finne i Norge, kan den fint lages på en miks at smeltet smør og melk i stedet for)
For rundt 15 små pannekaker trenger du:
4 dl kjernemelk (eller en blanding av smør og melk)
1 egg
250 g hvetemel
1 ts natron (eller bakepulver om du bruker melk)
2 ts sukker
1 knp salt
Smør til steking
Bland først de våte ingrediensene sammen, og tilsett det tørre litt etter litt under god omrøring. Røren behøver ikke svelle (noe som er et stort VINN i mitt hodet. Jeg vil ha pannekaker med en gang!!)
Stekes i smør på en mellemvarm panne, snu dem når de begynner å "boble" på den andre side.
Serveres med f.eks bacon, ahornsirup, blåbær, brunost eller HaPå ;)
Etiketter:
Bakepulver,
Egg,
Hvetemel,
Kjernemelk,
melk,
Natron,
Pannekake,
salt,
Smør,
sukker
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar