Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 17. marts 2014
Asiatisk inspireret suppe med kyllingkjøttboller
Suppe er enkel luksusmat, og sånn er det bare! Denne suppe fikk følge av små kyllingkjøttboller, brokkoli og paprika, samt litt frekk chili - og var en fin suksess!
For middag til 3 trenger du:
400 g kyllinghakk
3/4 ts salt
Litt kajennepepper
Olje til steking
1 løk
1 hvitløk
1 chili
Litt olje
1 boks kokosmelk (rundt 3 dl)
5 dl hønsebuljong
Litt sitronsaft
1 rød paprika
1/3 brokkoli
Start med å blande kyllinghakket sammen med salt og kajennepepper, og form dem til små kjøttboller. Legg dem til sides litt, men finn frem en stekepanne og litt olje.
Finhakk løk, chili og hvitløk, og ha det opp i en gryte med litt olje i bunden. Svits det lett. Hell kokosmelk og hønsebuljong oppo gryte, og la det småkoke i 5-10 minutter.
Nå steker du kyllingkjøttbollene underveis i en stekepanne, og legg dem til sides ettersom de blir ferdige.
Smak suppen til med sitronsaft, og eventuelt litt salt om det er nnødvendig.
Skjær paprika og brokkoli opp i mindre biter.
Ha paprika, kjøttboller og brokkoli opp i suppa akkurat som den blir servert, og nyt maten!
Etiketter:
Brokkoli,
Cayennepepper,
chili,
hvitløk,
Hønsefond,
Kokosmelk,
Kyllinghakk,
løk,
olje,
Paprika,
salt,
sitronsaft,
Suppe
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar